Κάρπαθος - Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου
Ακτή Σαχτούρη, Ρόδος
+30 22410 43500
Ακτή Σαχτούρη, Ρόδος
+30 22410 43500

Κάρπαθος

Η Κάρπαθος με πρωτεύουσα τα Πηγάδια, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων. Η ονομασία του πελάγους, στο οποίο βρίσκεται το νησί, είναι “Καρπάθιο Πέλαγος”. Το νησί είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε βλάστηση, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και η πανίδα του. Πληθος πουλιών και άλλων σπάνιων ζώων προστατεύονται και μεγαλώνουν στο νησί. Η Κάρπαθος είναι εύκολα προσβάσιμη από όλα τα νησιά, ενώ διαθέτει και αερολιμένα.

Ένα από τα αξιοθέατα της είναι το Λαογραφικό και Αρχαιολογικό Μουσείο Αρκάσας. Βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό και περιέχει ευρήματα από τον αρχαιολογικό χώρο της ακρόπολης της Αρκεσίας. Το Αρχαιολογικό μουσείο της Καρπάθου βρίσκεται στα Πηγάδια Καρπάθου και στεγάζεται σε ένα από τα τρία κτίρια του Επαρχείου Καρπάθου. Εξίσου ενδιαφέρον είναι και το Υπαίθριο Αγροτικό Μουσείο, που βρίσκεται στο χωριό “Πυλές” και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να παρουσιάζει με ρεαλιστικό τρόπο τη ζωή στην Κάρπαθο.

Λιμάνια

Αποβάθρα Πηγαδιών

Η αποβάθρα βρίσκεται στο νότιο μέρος του κόλπου Πηγαδίων Καρπάθου. Έχει μέτωπο 41,50μ. και μήκος 33,70μ. ενώ το ωφέλιμο βάθος είναι στα -9.00μ. Εξυπηρετεί τα επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία, τα motorships και κ.α.

Αγκυροβόλιο Τουριστικών Σκαφών Αναψυχής Πηγαδιών

Στα Πηγάδια Καρπάθου βρίσκεται το αγκυροβόλιο σκαφών αναψυχής το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει έως και 46 σκάφη διαφορετικού μήκους, με δυνατότητα υδροδότησης και ηλεκτροδότησης.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τις οικίες Λιμενικές Αρχές.