Ρόδος - Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου
Ακτή Σαχτούρη, Ρόδος
+30 22410 43500
Ακτή Σαχτούρη, Ρόδος
+30 22410 43500

Ρόδος

Η Ρόδος είναι το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανησων και το τέταρτο μεγαλύτερο της Ελλάδος. Στη βόρεια πλευρά του νησιού βρίσκεται η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, η οποία έχει συμπεριληφθεί στη λίστα της Unesco για τα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Στο κέντρο της Μεσαιωνικής Πόλης βρίσκεται Κάστρο του Μεγάλου Μάγιστρου ή “Καστέλλο”, ένα από τα πιο γνωστά μνημεία του νησιού, το οποίο και λειτουργεί σαν μουσείο. Από το νησί ξεχωρίζουν οι παραλίες του, μερικές από τις οποίες έχουν βραβευτεί διεθνώς, όπως αυτή της Λίνδου. Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν και πολλά άλλα μέρη του νησιού με κυριότερης σημασίας το λιμάνι της Ρόδου, τη Μεσαιωνική Τάφρο, τον όρμο του Αγιού Παύλου και την Ακρόπολη της Λίνδου. Φημισμένα τοπικά προϊόντα του νησιού είναι το θυμαρίσιο μέλι, τα σύκα καθώς και το κρασί.

Λιμάνια

Λιμένας Ακαντιάς: Ακτοπλοΐα & Εμπορικό

Το λιμάνι της Ακαντιάς Ρόδου συνδέεται καθημερινά με τον Πειραιά, με ακτοπλοϊκά δρομολόγια που εκτελούνται με σύγχρονα, πολυτελή Επιβατηγά – Οχηματαγωγά πλοία (Ε/Γ-Ο/Γ).

Παράλληλα συνδέεται με τη Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ολόκληρο το χρόνο, ενώ τους θερινούς μήνες διενεργούνται καθημερινά δρομολόγια προς πολλά νησιά των Κυκλάδων.

Όλα τα πλοία αναχωρούν από τον λιμένα Ακαντιάς. Οι επιβάτες ακτοπλοΐας μπορούν να εκδώσουν τα εισιτήρια τους από τα εκδοτήρια όλων των ακτοπλοϊκών εταιρειών, που λειτουργούν εντός του λιμένα Ακαντιάς.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ο Τουριστικός Λιμένας συνδέεται με το Marmaris, τη Datca και το Fethiye (Τουρκία) με Επιβατηγά – Οχηματαγωγά πλοία και Καταμαράν (Ε/Γ-Ο/Γ & Κ/Μ).

Για περισσότερες πληροφορίες για τα δρομολόγια απευθυνθείτε στις ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Το Σωματείο φορτοεκφορτωτών διαθέτει προσωπικό και μηχανήματα, που μπορούν να εξυπηρετήσουν την διακίνηση-μεταφορά γενικού φορτίου. Ταυτόχρονα, διαθέτει υπαίθριο αποθηκευτικό χώρο για την εναπόθεση των φορτίων. Λόγω της λειτουργίας Τελωνειακής Υπηρεσίας, υπάρχει η δυνατότητα για διακίνηση και αποθήκευση εισαγόμενων/εξαγόμενων εμπορευμάτων. Ακόμα, διαθέτει ειδική γεφυροπλάστιγγα για ζύγιση του φορτίου ή έλεγχο βάρους οποιουδήποτε οχήματος. Για περισσότερες πληροφορίες για τους ειδικότερους κανονισμούς και τα ισχύοντα τιμολόγια λιμενικών υπηρεσιών απευθυνθείτε στις οικείες υπηρεσίες του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου.

Ταχυδρομική Δ/νση :
Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου
Τουριστικός Λιμένας Ακαντίας, Τ.Κ. 85132 Ρόδος
Τηλέφωνο (+30) 22410 43514 και

Σωματείο Φορτοεκφορτωτών
Τουριστικός Λιμένας Ρόδου Τ.Κ. 85100 Ρόδος,
Τηλ. +30 22410 36660

Τουριστικός Λιμένας: Κρουαζιέρα

Θεωρώντας ότι ο κλάδος της κρουαζιέρας είναι ο πλέον δυναμικός και ανερχόμενος κλάδος της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας μας, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου καταβάλλει αδιάλειπτη προσπάθεια για την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών του, στοιχείων απαραίτητων για την προσέλκυση και εξυπηρέτηση περισσοτέρων κρουαζιερόπλοιων. Εφαρμόζοντας σύγχρονες πρακτικές για την ανάπτυξή της, συμμετέχοντας σε εκθέσεις για την προώθηση της, στοχεύουμε στην καθιέρωση του Τουριστικού Λιμένα Ρόδου ως λιμένα αφετηρίας Κρουαζιέρας (Ηome Port).

Σύμφωνα με τον Διεθνή Κώδικα για την ασφάλεια των πλοίων & των Λιμενικών εγκαταστάσεων (ISPS) στις προβλήτες του Τουριστικού Λιμένα και του Λιμένα Ακαντιάς μπορούν να φιλοξενηθούν με ασφάλεια ως και 5 κρουαζιερόπλοια (Κ/Ζ) και περισσότεροι από 10.000 επιβάτες και μέλη πληρώματος κατά την διάρκεια μιας ημέρας.

Στις εγκαταστάσεις του Τουριστικού Λιμένα διαθέτουμε αίθουσα Home Port, κατάστημα DutyFree, αίθουσα αναμονής με κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος κιόσκι για τον έλεγχο εισιτηρίων επιβατών που πρόκειται να ταξιδέψουν προς Τουρκία και Info desk με πληροφορίες για την ιστορία, τον πολιτισμό, τα αξιοθέατα και την αγορά της Ρόδου. Παράλληλα, υπάρχουν ειδικά οργανωμένοι και διαμορφωμένοι χώροι για στάθμευση των λεωφορείων προπληρωμένων εκδρομών και την ασφαλή πρόσβαση/επιβίβαση των επισκεπτών.

Οι παρεμβάσεις μας, για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, εκτίνονται καθ' όλο το μήκος της χερσαίας ζώνης του λιμένος μέχρι το κέντρο της πόλης.Για περισσότερες πληροφορίες για τους ειδικούς κανονισμούς και τα ισχύοντα τιμολόγια λιμενικών υπηρεσιών απευθυνθείτε στις οικείες υπηρεσίες του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου.

Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου
Τουριστικός Λιμένας Ρόδου, Τ.Κ. 85100 Ρόδος
Τηλέφωνο (+30) 2241034856

Μαρίνα Μανδρακίου - Κολώνα

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου διαθέτει χώρο ελλιμενισμού ιδιωτικών σκαφών αναψυχής (Μαρίνα) στο Μανδράκι Ρόδου. Οι θέσεις ανέρχονται συνολικά στις 175 και φιλοξενεί σκάφη μήκους έως 30μ. Η Μαρίνα προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες με δυνατότητα παροχής νερού, ηλεκτρικού ρεύματος και χρήση τουαλέτας/ντους στις εγκαταστάσεις της.

Επίσης οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν καύσιμα και τρόφιμα. Στο Λιμάνι Κολώνα Ρόδου φιλοξενούνται κυρίως αλιευτικά και μεγαλύτερα σκάφη αναψυχής / θαλαμηγοί.

Ακόμη, οι επισκέπτες έχουν άμεση πρόσβαση στην μεσαιωνική πόλη και την αγορά της Ρόδου.

Για περισσότερες πληροφορίες για τους κανονισμούς και τα ισχύοντα τιμολόγια λιμενικών υπηρεσιών απευθυνθείτε στα γραφεία της Μαρίνας Ρόδου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου.

Ταχυδρομική Δ/νση:
Μαρίνα Μανδρακίου Ρόδου
Πλατεία Νεωρείου Τ.Κ.85100 Ρόδος,
τηλέφωνο (+30) 2241 037927.